Nieuws

Luisterrijk 11e Lustrum-Jaarfeest 2015 te Arnhem

J. Fongers / Comité Lustrum-Jaarfeest 2015/Oost

Het weekend in Arnhem en omgeving, zoals georganiseerd door het Comité Lustrum-Jaarfeest 2015 / Oost, is door alle aanwezigen zeer gewaardeerd !  (Lees meer !) (Bekijk de foto's op deze site !)

Zaterdagmorgen 26 september, een mager zonnetje kwam tevoorschijn en verwarmde de prille herfstkilte. Zo begon ons 11e Lustrumfeest  met inchecken, lunch en een hartelijke ontvangst in Hotel Haarhuis door de gastvrouwen van het organiserend comité van de afdeling Oost van de meer dan 100 deelnemers aan dit weekend.

Het aanbod van 3 excursies in de namiddag werd aaneengeregen door een strak geregisseerd busvervoer met ‘Route-tijd-tabel’. Het aantal bezoekers aan resp. het ‘Airborne’ museum, het  ‘Modekwartier’ en/of  ‘Rozet’ was vrijwel gelijk verdeeld en de (2) gekozen locaties waren voor iedereen een aangename kennismaking en vaak ook een eye -opener.

Tijdens de receptie, gehouden in het voorportaal van de St. Eusebius- kerk, sprak de de Arnhemse Loco- burgemeester Mw. Ine Burgsteder ons ferm toe over de vele mogelijkheden die Arnhem biedt aan het bedrijfsleven en het MKB. 
Ook de speciale status van Arnhem op het einde van WO II werd door haar belicht.
Onze afd. Vz. overhandigde mw. Burgsteder een sjaal in de bekende ‘van Gogh’-kleuren plus de nieuwe M&M-manchetknopen voor haar collega dhr. Kaiser en een M&M-schildje voor in de burgemeesterskamer.

Na een verwelkoming van o.a de vele buitenlandse gasten, opende Ton Voets de deuren voor het dinerdansant en volgde de majestueuze tonen van J.S. Bach op het 52-stemmen tellende Strumphler-orgel. Tijdens het ‘Largo’ van Hândel werden de deelnemers in ‘avondbaadje’ en avondkleding op foto vereeuwigd.
Zie hiervoor de site http://janadelaar.nl/mars-mercurius-jaarfeest/  Wachtwoord: Rozet

Toen iedereen een plaats had gevonden aan één van de 10 ronde tafels werd eerst o.l.v. de Vz. van het organiserend Comité, Ton Voets, een toast uit op Zijne Majesteit de Koning uitgebracht.

Een tweede recitel van het orgel volgde tijdens het nuttigen van het tussengerecht en eindigde met het door organist Wim Roelfsema magistraal bewerkte ‘Conquest of Paradise’.

Het dansorkest ‘Die Flegel’ verbond op een voortreffelijke wijze de diverse programmapunten, zoals het optreden van ’Loesje' (interactief !) en het toespraakje van onze Landelijk Voorzitter, Tawfik Kamil, aaneen en daarbij kon heerlijk en ontspannen gedanst worden.
Het diner was smaakvol en de wijn een traktatie.

Het klapstuk van de avond was ongetwijfeld de ‘Tissue Dance’ van Jansje. Dat was een spectaculaire show, waarbij gebruik gemaakt werd van de hoogte in de kerk.

Met twee coupletten van het ’Wilhelmus’, uit volle officiersborst gezongen, werd het dinerdansant  op waardige wijze afgesloten. Dit dinerdansant in deze ambiance is door iedereen ervaren als sfeervol, smaakvol, luisterrijk en supergezellig.

Eenmaal terug met de bus in het Hotel werd aan de bar door Joop Rakhorst weer een uitstekende vertolking van ‘Neerlands’ rijke liederenbundel gegeven.

Zondagmorgen begon weer met een zonnestraal.
Het gezelschap (ruim 60) vertrok naar ‘Papendal’ en het Museum ‘Kröller – Müller’ voor de tentoonstelling ‘Van Gogh & Co’. De franse M&M- Vz.. Pière Dissel  maakte vreemde keelklanken bij het uitspreken van de naam van ‘van Gogh’. Ondanks zijn dappere herhalingen, lukte het hem helaas niet om zich verstaanbaar te maken.  

Het lustrum-weekend werd afgesloten met een lunch en een afscheidstoespraakje, waarbij de leden van het organiserend comité hartelijk bedankt werden door de afd.Vz.
In 2016 wordt het Jaarfeest georganiseerd door het landelijk bestuur. De M&M-vlag werd daarom door Jen Fongers, opperstalmeester van het Comité-2015, op een ludieke wijze overhandigd aan het landelijk bestuurslid, tevens afd.Vz. Oost, Ton Voets.
Daarmee werd traditiegetrouw dit zeer geslaagde Lustrum-Jaarfeest 2015 afgerond.

Realisatie: verenigingenweb