Noord Brabant & Limburg

Mars & Mercurius Noord-Brabant/Limburg

De afdeling Noord- Brabant/Limburg is enerzijds een afdeling met een eigen en uniek karakter en anderzijds een afdeling waar gasten en nieuwe leden zich snel thuis voelen. De mix van zuidelijke gastvrijheid en een ledenbestand met kritische leden die het debat niet schuwen geeft aan onze avonden een dynamiek die borg staat voor "never a dull moment".
De reacties van onze gasten gaan vrijwel altijd over de "rondvraag", een platform waar zaken op tafel komen die er werkelijk toe doen, zowel zakelijk als privé.

De tweede vrijdag van de maand is de vaste avond van onze bijeenkomsten en we mogen bijna altijd op een grote opkomst rekenen. 

De programmacommissie slaagt er ieder jaar weer in om spraakmakende sprekers te vinden, zowel in het "Mars" als het "Mercurius" domein. Het gaat daarbij vrijwel altijd om actuele onderwerpen, al kon de lezing over de slag bij Waterloo ook op veel waardering rekenen. Dit resulteert in een bijzondere mix van inhoudelijk sterke presentaties en discussies in een context van kameraadschap en vertrouwelijkheid. Een unieke samenvoeging van de kern van zowel Mars als Mercurius.
Daarnaast hebben we minstens één keer per jaar een bedrijfsbezoek, soms civiel en soms in een militaire context.

De afdeling Noord-Brabant Limburg is echter ook een afdeling van tradities. Ieder jaar begint met een chaotische nieuwjaarsbijeenkomst waarin alle conventies ten aanzien van respect voor het bestuur met voeten worden getreden. In mei is de spanning te snijden tijdens het Koningsschieten om de befaamde Joop Rakhorst Trofee. Joop overleed eind 2021 (zie Berichten).
De afdeling telt onder haar leden het landelijke erelid Jan Baudoin (Jan is overleden in 2022).

 

Noord-Brabant/Limburg heeft sinds jaar en dag warme banden met Mars & Mercurius België. 

Brasserie Dimples, Golflaan 1 5683 RZ Best is onze  sedert oktober 2023  onze vaste lokatie. 

 

Realisatie: verenigingenweb